Handige Software

Telemetry

Tijden verbeteren doe je door veel rijden, maar op een gegeven moment is dat niet meer genoeg. Dan wil je precies weten hoe hard je remt, of je banden niet te warm worden etc.

McLaren – Atlas
Dit is een zeer uitgebreid telemetry systeem dat gekoppeld kan worden aan iRacing. Op de website van iRacing kan je deze software downloaden.

Motec

Ook Motec biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als Atlas, maar is mijn inziens iets toegankelijker. Hier kan je de software vinden: http://www.motec.com/software/latestreleases/
Om de telemetry files in Motec in te kunnen lezen heb je Mu Telemetry Exporter nodig. Handig van dit tooltje is dat je ook de Telemetry in iRacing automatisch kan laten saven zonder elke keer op ALT-L te moeten drukken:
http://members.iracing.com/jforum/posts/list/457406.page
Hier voor het gemak alle software en een workbook in één zip-file:
https://www.got-racing.eu/topicstart_got_2016/software/motec.zip

iSpeed

Wil je het nog simpeler houden dan kan je kiezen voor iSpeed[/url] waarmee je ook je prestaties kan vergelijken met anderen. Ik gebruik iSpeed enkel om mijn brandstofverbuik te kunnen bepalen.
Verder kan je iSpeed via een webinterface op je smartphone of tablet laten draaien en zo een apart dashboard maken.

Sound Shift

In de normale racerij is het vrij gebruikelijk om met een pieptoon de rijder te waarschuwen dat hij moet opschakelen. Voor iRacing is er nu ook een prima stukje software Sound Shift for iRacing[/url]. Je kan met deze software per auto en per versnelling het toerental instellen waarbij je gewaarschuwd moet worden. Ook de toon en het volume kan veranderd worden.

Android iRacing Forum App (Nick Thissen)

The iRacing Forum App is an easy to use App for your smartphone or tablet, which allows you to use the iRacing forums in a much more convenient way than your browser. No more zooming in and out to click a link, no more scrolling left to right to read the whole text, everything is neatly in view at a comfortable zoom level so all you need to do is click and read!
Webpagina: http://iracingforum.nickthissen.nl

iRacing Setup Sync (Nick Thissen)

iRacing Setup Sync (or iRSS for short) is a Windows application that attempts to automate most of the tedious work around storing and managing your setups. It operates on a large database of setups, which is synced to most of the popular Setup Shops on the forum and therefore always contains the latest setups, even those shared on the forums. It allows you to browse setups by car, track or team and automates downloading the setups into the correct folder, and it can even automatically download setups for the car / track you are driving right now!
Webpagina: http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3257285.page

iRacing Private Message Tool (Nick Thissen)

The idea is very simple: build a list of recipients, type a subject and message, and hit Send!
Webpagina: http://members.iracing.com/jforum/posts/list/2542941.page

iRacing Friendslist (Nick Thissen)

It is a Friend List application that simply shows you your list of friends, but in a separate application.
Webpagina: http://members.iracing.com/jforum/posts/list/3216123.page

Xpadder – Buttons toewijzen aan toetsen en/of macro’s

Xpadder is het ideale tooltje om diverse toetsen / toestcombinaties of zlefs macro’s toe te wijzen aan knoppen op je stuur en buttonbox. De prijs is klein en de functionaliteit is groot.
Webpagina: http://www.xpadder.com

Fanaleds (Dirk Teurling / Gerben Bol)

Gerben Bol en Dirk Teurlings hebben Fanaleds ontwikkeld. Het biedt diverse mooie mogelijkheden voor bezitters van een Fanatec, Bodnar, Logitech, PSE, SimInstruments, Steelseries en SymProjects hardware. Shiftlights en vele andere zaken behoren tot de mogelijkheden.
Voor alle road auto’s zijn dit de ideale schakelpunten: https://www.got-racing.eu/topicstart_got_2016/fanaleds/iracing.zip
In iRacing wordt overigens alles automatisch geregeld v.w.b. de shiftlights in combinatie met Fanaleds.

Dashboard op je smartphone

Fast Dash for iRacing: http://www.swatterco.com/Fast_Dash_for_iRacing.php

Dedicated dashboard

Russell Hodgson levert tegen een flinke prijs een dedicated dashboard met software. Inmiddels kan je deze software ook los kopen en kan je een eigen monitor gebruiken.
Leuke bijkomstigheid is dat je de software meerdere keren kan opstarten en elke ‘instantie’ een aparte functie kan geven, zoals: Dashboard, Circuit met alle auto’s, overall standings, Telemetry informatie / ronde tijden, etc.

Bass shakers aansturen

Het geeft een extra dimensie aan de sim als je bv een buttkicker of bass shakers aansluit op de bas uitgang van je PC. Maar het wordt nog mooier als je de telemetry gegevens van iRacing hier aan toe kan voegen. Jeremy Paterson heeft dit allemaal uitgewerkt.

Telemetry -> 2de geluidskaart tbv bass shakers

Met SimCommandere kan je de telemetry van iRacing laten omzetten in signalen voor een 2de geluidskaart en daarmee bv. Een buttkicker aansturen.

Telemetry -> tweede PC

Om bv Dashboards of bv de Timing monitor weer te geven op een tweede PC kan je alle iRacing Telemetry doorsturen via je lan naar een tweede PC met dit tooltje. Als je de functionaliteit in iSpeed gebruikt om de setup te laten saven van de snelste ronde, moet je er wel aan denken om iSpeed ook op je iRacing PC te laten draaien.
Een belangrijk nadeel van het doorsturen van de telemetry naar een tweede PC en daar live info laten tonen is dat de informatie nogal eens onderbroken wordt en dus de info niet echt real-time is.

Joel Real Timing software

Dit is momenteel het beste stuk software om een dashboard te bouwen, maar ook met veel meer mogelijkheden.
Kijk maar eens rond op de site van JRT HIER
Tevens kan je JRT ook heel goed gebruiken als overlay bij broadcasts of opnames van iRacing.

Video Capture met Open Broadcast Software (OBS)

Van een replay een video te maken die er redelijk goed uitziet doe je met OBS

Voice Attack & the Digital Race Engineer

Als je in plaats van buttons gebruik wilt maken van spraakbesturing tijdens het rijden om allerlei voorkomende taken uit te voeren kan je gebruik maken van VoiceAttack ($10) in combinatie met The Digital Race Engineer[/url] (Gratis) met meer dan 170 commandos die je kan gebruiken in iRacing.

The Crewchief

Een gratis alternatief voor VA & DRE is The Crewchief.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.