Beginnen

Het is voor iedereen aan te bevelen om de nodige tutorials op internet te raadplegen als je voor het eerst begint met sim racen. Zoals gezegd het is een sim dus er zijn veel onderdelen waar je rekening mee moet houden zoals auto, circuit, weersomstandigheden, physics, setup, banden etc.

Om enkele basisprincipes te leren is het goed om de volgende tutorials te volgen:

Driver 61 is een fantastische resource voor beginnende coureurs, maar waarschijnlijk kunnen zelfs ervaren rijders nog veel hiervan leren. De website wordt gerund door een race instructeur die er een online “universiteit” op nahoudt, waarin veel begrippen worden uitgelegd zoals racing line, weight distribution, etc. Daarnaast is hij sindskort ook begonnen met een speciaal kanaal voor sim racen.

Driver 61 University

Driver 61 Sim Racing

Skip Barber Racing School Instruction Video

Veel beginnende iracers zullen hoogstwaarschijnlijk de skip barber  aandoen, daarvoor is het onderstaande jaren 80 video’s onmisbaar. Hierin komen alle race termen naar voren, die niet alleen van toepassing zijn op de skip barber maar voor alle raceauto’s. De instructie video’s kun je hier vinden.

Youtubbers

Met simracen is het makkelijk om jezelf te verliezen in de tijden van de “aliens”, er zijn genoeg instructiefilmpjes op het internet die voor de normale sterveling niet 1-2-3 haalbaar zijn. Daarom is het ook goed om meer naar de “normale” personen te kijken. David Sampson en Dave Cameron hebben allebeide een youtube kanaal waarop ze veel trackguides met verschillende auto’s plaatsen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.