Kosten

Nogal wat potentiële rijders zijn terughoudend om met iRacing te starten, gezien de kosten. Maar als je slim handelt kan je de kosten redelijk in de hand houden. Je hoeft niet alle circuits en auto’s (meteen) te kopen en daarnaast geeft iRacing voor jaren plezier door de realistische race ervaring met name door de grote on-line community hier bij GoT en ook internationaal.

Lidmaatschap

Om de kosten wat in perspectief te zetten wat zaken op een rijtje:

Standaard kost iRacing ca. $ 13,- per maand. maar meestal zijn er wel aanbiedingen om de eerste periode iRacing met een mooie korting af te nemen.  Er zijn altijd wel actieve aanbiedingen met kortingscodes voor nieuwe accounts. Vraag in ons Topic of iemand een dergelijk code weet. En op onze site proberen we links bovenin altijd een of meerdere links naar geldende kortingsacties te plaatsen.

  • Geregeld zijn er interessante aanbiedingen voor nieuwe leden. Zoals een 50% korting over de gehele initiële abonnementsperiode. Of een paar maanden gratis iRacing.
  • Elk jaar is er een Black Friday aanbieding voor bestaande leden. Er wordt dan een flinke korting op de verlenging gegeven.
  • Als je een nieuw lid aanbrengt met een lidmaatschapsduur van 3 maanden of langer krijg je $ 10 referral bonus. Binnen GoT is het gebruikelijk Lucas (CustomerID 65950) als referral op te geven. Van die gelden kunnen de diverse zaken georganiseerd worden zoals o.a. de wekelijkse races die plaatsvinden.

Auto’s en tracks

Op het moment dat je een membership bij iRacing aan gaat dan krijg je direct toegang tot 16 auto’s & 22 circuits (70 configs). Op de site van iRacing is het actuele overzicht beschikbaar (iets naar beneden scrollen). Over het algemeen kan je de eerste periode prima vermaken met de standaard content. Op het moment dat je nieuwe auto’s of tracks (incl. updates) éénmalig wilt aanschaffen dan moet je rekening houden met ongeveer de volgende kosten:

  • Een nieuwe auto kost $ 11,95,-.
  • Een nieuw circuit kost tussen de $ 11,95,- en $ 14,95,- afhankelijk van de lengte van het circuit.
  • 10% korting bij aankoop van 3-5 auto’s en/of tracks tegelijk.
  • 15% korting bij aankoop van meer dan 6 auto’s en/of tracks tegelijk.
  • 20% korting als je 40 stuks betaalde content bezit (auto’s & tracks samen)
  • 30% korting bij aankoop als je alles koopt of iets nieuws koopt als je alles al bezit.
  • Je kan $ 4 tot maximaal $ 8,- per 13 weken verdienen door mee te doen aan twee officiële raceseries waarbij je dan per serie aan 8 races moet hebben deelgenomen.

Een slimme rekenaar heeft uit bovenstaande lijstje al kunnen afleiden dat als je alles koopt en gebruik maakt van de kortingsregels je zo maar € 1000,- investeert in auto’s en circuits en dat je maandelijks ca. € 5,- tot € 7,5,-  betaald voor het lidmaatschap. Als je jezelf kan beheersen en je concentreert op bijvoorbeeld de road- of oval-zijde van de sim en aan één bepaalde raceserie per 13 weken deelneemt kan je de investering in auto’s en circuits enorm beperken en/of spreiden.