2023 S2 Demo Derby

2023 S2 Demo Derby

Tijdschema

Datum: 3 september
Start server: 19:30
19:30 – 20:30 Open Practice (60m)
20:30 – 20:35 Qualifying (Lone, 2l).
20:35 – 20:37: Gridding
20:38 – 21:25: Race (45m)

Hoe werkt het?

Er zijn teams van 3 rijders. Dit is een team event en de uitkomst is simpel. Het team wiens rijder als eerste over de finish komt na een 45m race, is de winnaar van het evenement. Er zijn verder geen regels, behalve dat we vragen om niet tegen het verkeer in te rijden. Verder is alles toegestaan. Je zal als team moeten samenwerken om (minstens) één van je rijders zo ver mogelijk vooraan het veld te krijgen.

Je kan teams herkennen aan de kleur en aan het nummer. Daarom gebruiken we voor deze avond een speciale paintpack – zie de instructies hieronder. Het nummer is door de organisatie toegekend. Hoe dit werkt zie je in de paint instructie link hieronder.

Regels

Alles mag, behalve tegen het verkeer in rijden. Afsnijden is toegestaan – maar houd er rekening mee dat je time penalties krijgt van iRacing die je wel moet inlossen. Een DQ is daarom nog steeds mogelijk.

Tips

Tips: Download de paint pack & instructies (zie hieronder). Zorg ook dat je continue je fast repair aan hebt staan! Op Summit point kun je op sommige plekken over de zijkant schieten en terug teleporteren naar de pitlane. Als je dan geen fast repair hebt aanstaan kan je avond bij veel schade klaar zijn.

In de app.ini kun je de volgende twee instellingen vinden en aanpassen:
autoResetFastRepair=1 // zet deze op 1 om automatisch je fast repair aan te zetten bij pit-exit.
autoResetPitBox=0 // zet deze op 0 om je banden en fuel niet aan te zetten
Deze instellingen moet je aanpassen voordat je de server joined.

Car: Global Mazda MX-5
Track: Summit Point – Full
Damage: Aan
Fast repairs: Onbeperkt
Incident limit: Geen

Paint downloaden en installeren

Iedereen dient het paint pack te installeren.

Download paint pack: https://drive.google.com/file/d/1PKVqPyMKY-2xutUfNcIjhrOBR2V6plYT/view?usp=sharing

Installeren van de paints: https://drive.google.com/file/d/1rUqK2Rnv8CLsSs4-7Kptcc3j7Rcx-nVP/view?usp=sharing

Overzicht teams & deelnemers: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nnz3cOSbtvaq-12Xn9VyhzZje0iVB2K1RWkXrWHyRB8/edit?usp=sharing