Car setup

Zo goed als alle auto in iRacing kan je afstellen. De instel mogelijkheden variëren van bandenspanning en rijhoogte tot aan differentieel gedrag. Per auto zijn de mogelijkheden verschillend. In de Rookie series kan je de auto niet afstellen ook al bieden die auto’s later wel de mogelijkheid.

De dynamiek van een auto en alle afstel mogelijkheden leiden tot miljoenen combinaties en dus een redelijk complex vraagstuk. Beschik je over onvoldoende kennis en tijd om de setups zelf te ontwerpen dan kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een subscription bij Virtual Racing School of Pure Driving School of Craigs setup shop.

Heb je wel de tijd en wil je het leren dan zijn er online voldoende tutorials te vinden. Hieronder enkele suggesties:

Als leidraad om in een aantal stappen tot een setup te komen is dit document handig.

En als je wat theoretische achtergronden wil lezen over de dynamiek van een auto is het navolgende document afkomstig uit de modelbouw racerij uiterst leerzaam.

Ook is dit wel een aardig document