Auto setup

Setup maken voor je auto

Zo goed als alle auto in iRacing kan je afstellen. De instel mogelijkheden variëren van bandenspanning en rijhoogte tot aan differentieel gedrag. Per auto zijn de mogelijkheden verschillend.
In de Rookie series kan je de auto niet afstellen ook al bieden die auto’s later wel de mogelijkheid.
Setups zijn beschikbaar via SetupSync.
En als je daar niets van je gading kan vinden is er altijd wel op het Member Forum iets te vinden in de sectie van de desbetreffende auto of serie. Als dat ook niet het geval is kan je het beste beginnen met of een iRacing setup of een setup van een circuit dat enigszins lijkt op het circuit waarvoor je de auto wilt gaan afstellen.

De dynamiek van een auto en alle afstel mogelijkheden leiden tot miljoenen combinaties en dus een redelijk complex vraagstuk. Om vele parameters meetbaar te maken is er software beschikbaar die de telemetrie van de auto grafisch kan weergeven. In de Software sectie is deze opgesomd (Atlas, Motec, iSpeed).

Als leidraad om in een aantal stappen tot een setup te komen is dit document handig: https://www.got-racing.eu…tup_car/setups_guides.pdf

En als je wat theoretische achtergronden wil lezen over de dynamiek van een auto is het navolgende document afkomstig uit de modelbouw racerij uiterst leerzaam: https://www.got-racing.eu…ar/xray-t3-setup-book.pdf

Ook is dit wel een aardig document: https://www.got-racing.eu…_Setup_Guide_20100910.pdf

En last but not least is deze ook heel instructief: One Second at a Time

Bookmark the permalink.

Comments are closed.